Lyssna på våra samtal

Vi pratar om livet i vår Leva Livet podcast!

 

Här hittar du ljudfiler där vi samtalar om olika ämnen i livet och hur vi med hjälp av attraktionslagen skapar våra liv och mår bra av. De öppnas i Soundcloud.

Med dessa samtal vill vi dela med oss det vi lever efter och hur vi ser på allt vi möter i livet. Vi mår bra och vi vill att även du ska må bra! Du hittar oss på Itunes och Acast som Leva Livet podcast! Vi finns även på Soundcloud som effortlessliving.

 

"Har precis lyssnat på eran podd. Ni är sååååå bra vill jag bara säga! 🌸

Ni lyfter och förklarar på ett väldigt tydligt och pedagogiskt sätt, tydliga och konkreta exempel, ni har ett skönt flow, kompletterar varandra fint och så bra sammanfattat! Fortsätt leverera. Tack för att ni delar med er. Kram från mig!"

Jag är okej!

är jag tänker att: "Jag är fel på alla sätt och vis, kroppen eller hur jag lever mitt liv". Då spelar det ingen roll vad jag äter eller hur jag äter, jag är missnöjd med mig själv redan innan.

Det handlar inte om vad vi äter utan hur vi känner oss när vi äter och vad vi tänker om det vi äter eller om oss själva när vi äter. Så länge jag vill ändra något i min kropp, så länge jag inte är nöjd med hur jag ser ut, är vi inte lyckliga. Vi älskar inte oss själva, och ställer villkor för vår självkärlek: bara jag såg lite bättre ut eller bara jag tränade mer så skulle jag älska mig själv = vara nöjd med mig själv. Men om vi inte är det idag, så kommer vi inte vara det efter förändringen heller.

Självkärlek börjar med acceptans över det som äÄr det något du vill ändra i dig själv? Något i din kropp. i ditt sätt att vara, en egenskap? Så länge det finns något som du är missnöjd med och vill ändra, så länge är du missnöjd även med ditt liv. Acceptans av dig själv är att älska dig själv som du är. När du älskar dig själv som du är idag skapar du även sunda, glada och harmoniska relationer med andra. Det börjar i dig själv. Om du som förälder försöker få dina barn att tycka om sig själv som de är, börja med dig själv. Missnöje med oss själva tar mycket energi och tid som vi kan lägga på att ha roligt istället. Vi är också mindre närvarande när vi tänker bara på oss själva (på ett destruktivt sätt).

 

Shit, hur hanterar jag det här?

Oavsett hur förberedda vi försöker vara i livet, kan vi bli överraskade av händelser som får oss ur balans. Eller vi möter människor på jobbet eller i vår vänskapskrets som för tillfället har tappat fotfästet.

Hur vi hanterar dessa situationer handlar om vår attityd och inställning, det handlar inte om hur vi har det utan hur vi tar det.

Det första är att acceptera det som händer. Att vi inte skapar skuld och skam över det eller lägger det på någon annan heller. Nästa steg är att flytta fokus i det som är bra i situationen, det kan vara nya möjligheter, ny potential. Även att hålla sitt fokus i allt annat som får oss att må bra i livet. Sluta prata om det som har hänt, sluta älta i det. Sluta analysera och fråga varför. Oftast är det bara spekulationer som skapar mer oro inom oss.

Ett sätt är att förebygga och stärka sitt inre innan något händer genom dagliga meditationer, genom att varje dag öva på sin uppskattningsmuskel och följa den inre vägvisaren (magkänslan, intuitionen mm) och göra saker som känns bäst.

När vi väl är inne i det hemska/jobbiga/kaotiska/stressiga, gäller det att ha tillit (vilket stärks av de förebyggande metoder) att även detta kommer att gå över samt att det kommer att ordna sig på bästa sätt, även om jag inte just nu kan se hur.

Ett annat bra sätt är att erinra sig över tidigare kris-situationer, hur vi lyckats komma över dessa och hur bra det ändå blev.

Värsta är om du är emot det som händer eller just har hänt, för då skapar du mer motstånd inom dig och mår sämre och i värsta fall förvärrar situationen.

Med hjälp av meditationer, attityd av uppskattning och tillit, möter du allt i livet med lite distans (dvs tar inte det personligt) och hoppfullhet. Du bevarar din inre frid och balans oavsett vad som sker.

Delta i vår workshop och stärk din inre balans och harmoni med oss.

Vår Leva Livet-pod finns på Itunes, Acast, Soundcloud och Podbean.

Inspiration genom böcker:

Vi får vägledning hela tiden av universum och för oss gäller det att vara öppen för att ta emot oavsett i vilken format det kommer. Det kan vara något du hör, ser, läser eller upplever på ett annat sätt. Många har frågat oss tips på böcker, och vi har egentligen ingen du måste läsa. Läs det som du fastnar för, eller kanske får av någon. Bara för att någon rekommenderar som den bästa boken någonsin, betyder inte att det är något för dig just nu. Testa dig fram, boken ska kännas bra för dig att läsa. Här är ett axplock av böcker som har inspirerat oss:

 

Ester och Jerry Hicks: Alla böcker.

Wayne Dyer: Flera böcker, en av de bästa: Slut på ursäkterna.

Eckhart Tolle: En ny jord och Leva livet fullt ut (engleska: A new earth och The power of now).

Brenee Brown: The gift of imperfection (engleska) och Mod att vara sårbar mm.

Neale Donald Walsch: Samtal med gud 1-3, samt de senare boken.

Marianne Williamson: The law of divine compensation (på engelska).

Mark Nepo: The book of awakening.

Byron Katie: Älska livet som det är mm.

Gary Zukav: Själens boning mm.

James Redfield: 9-12 insikten (flera böcker).

Mike Dooley: Flera böcker.

Deepak Chopra: Livets 7 andliga lagar och Vägen till kärlek.

Lise Bourbeau: Kroppen talar till dig.

Osho: Medvetenhet: nyckeln till ett liv i balans.

Don Miguel Ruiz: 4 grundstenar till ett bättre liv.

Louise Hays: Du kan hela ditt liv mm.

Bengt Stern: Att må dåligt är en bra början.

Debbie Ford: Krama din skugga mm.

Brandon Bays: Resan mm.

Rober Holden: Lovebility (på engelska).

Sanaya Roman: Living with joy.

 

Lyssna på tex Michael Beckwith och Agapelive TV speciellt Vision for new beginnings, Take back your mind (även andra klipp på Youtube). Där hittar du även väldigt många klipp av Abraham Hicks, Echart Tolle, Byron Katie, Brenee Brown, Wayne Dyer mm.

 

Du kan också delta i våra workshop för att lära dig mer om attraktionslagen.

Sociala medier och attraktionslagen

Sociala medier är inget negativt eller positivt i sig. Dessa är bara företeelser. Precis som att det regnar. Det sker inget dåligt eller ont i sociala medier. Det enda dessa berättar för oss är att var vi befinner oss i oss själva. Sociala medier är en spegling av oss själva och vad vi fokuserar på just nu. Precis som allt runtomkring dig. Du kan bli medveten om vad det är du dömer i andra på sociala medier eller om sociala medier. Det berättar bara något om dig själv. Vad reagerar du på - vad berättar det om dig? Du bestämmer vad alla dessa medier betyder för dig och vad du vill ha mer av (genom att fokusera på något du vill ha eller inte vill ha/se/höra). Sociala medier tar inte din tid, inget kan ta din tid om inte du ger något din tid Beslutet är ditt. Du kan stirra på din växt hemma i timmar och klaga att din växt tar din tid. Att du måste ta en paus från din växt. Att den är dålig, ond, dum mm. Det bara är en växt, precis som sociala medier är sociala medier. Du ger dessa mening med dina egna värderingar. Vad vill du ha mer av? Sociala medier är som universum (och attraktionslagen) för oss och våra liv. Det vi gillar, lajkar, reagerar på, delar, pratar om blir vårt fokus och det får vi se mer av. Både i sociala medier och i våra liv.

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen och hur du kan må bättre redan idag. Lyssna på vår Leva Livet-podden på Itunes, Acast, Podbean eller Soundcloud.

Släpp taget och få det du vill ha.

Vi alla har saker vi fastnar för, som tankar, beteenden, reaktionsmönster, övertygelser, klagandet, kritik mm. Det kan vara vilket område i livet som helst: relationer, jobb, vänner, sjukdom, vikt, boende, barn, föräldrar, före detta chefer eller partner osv. För att göra plats för något nytt i dig och ditt liv (det börjar med dig) så behöver du släppa taget om dina tankar om ämnet/området i ditt liv som får dig att må dåligt. För när vi är fyllda med tankar och känslor som vi håller fast vid och som får oss att må dåligt, finns det inte utrymme för att må bra, för att hitta en lösning eller för att låta vägledningen få plats. Så steg 1 är att veta vad du inte vill ha och vad du vill ha. Steg 2 är att släppa taget (=sluta tänka på) om det som gör dig arg, ledsen, irriterad, frustrerad, deppig, stressad mm. Ha tillit att det kommer att ordna sig även om inte du ser hur det skulle gå till. Fokusera på något som får dig att må bra. Steg 3 är att träna dig i att bli medveten om dina tankemönster, dina övertygelser och beteenden och börja ändra (släppa taget) på det. Träna dig i att vara i nuet med hjälp av meditation, mindfulness eller något annat. Steg 4 är att bestämma dig att du gör allt för att må bra och lever därefter. Du ger dig tid till återhämtning, meditation, uppskattning, tacksamhet, inspirerande och roliga saker. Du förstår konsekvenserna av ditt sätt att tänka och bete dig. Steg 5 är att leva utifrån din sanning, din vägledning och i balans med det yttre och inre. Även om och när du hamnar i steg 1 gör det inget, för det är bara en förtydligande för dig över vad du vill.

Varje dag tänker vi något, gör vi något som ger oss energi eller tar oss energi. Inget utanför oss själva gör det, bara vår attityd om det som sker och är.

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen. Lyssna på vår Leva Livet pod på Itunes, Acast, Podbean eller Soundcloud.

 

Hälsa och attraktionslagen!

Hälsa är ett brett begrepp. För vissa är det kost och träning och för andra handlar det om så mycket mer, som tex sömn, sociala relationer, jobb, mental hälsa, beröring. Det du fokuserar på skapar du mer av, enligt attraktionslagen. Om vi fokuserar på att vi borde göra något mer/mindre, att vi borde vara på något annat sätt än vad vi är, skapar vi mer av det vi inte vill ha, vill göra eller vara.

 

För vissa kan det vara bra att sluta prata om eller tänka på sin hälsa, särskilt om det skapar stress inom en. Se över dina övertygelser om hälsa, kost, träning, sömn, sjukdomar mm. Varje stressfull tanke skapar mer av det du är orolig över. När du mår bra inombords, behöver du inte fokusera på din hälsa, för den blir också bra, som bonus när du väl ändrat ditt inre fokus. Vi är skapta att må bra, ha en god hälsa (det psykiska och fysiska). Barn mår oftast bra på alla sätt och vis, och de fokuserar inte på hur de mår. De är här och nu och fokuserar på att göra det som tycker om. När vi fokuserar på hälsan, betyder det många gånger att vi vill ändra på något (är inte nöjde med det som är) och denna attityd är en slags motstånd. Vi börjar övertänka och låter inte våra kroppar sköta sitt. Ha tillit till att din kropp vet vad den gör och lär dig lyssna på din kropp istället för att pracka på den massa "sanningar".

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen. Lyssna på vår Leva Livet pod: Itunes, Acast, Podbean eller Soundcloud.

Din partner kan inte göra dig lycklig.

Det som vi får möta i våra relationer är våra fasta bilder (förväntningar) om hur en relation ska se ut, hur en partner ska vara och hur vi själv bör vara i en relation. Om dessa förväntningar inte förverkligas av någon anledning känner vi oss besvikna, bittra, lurade, ledsna, irriterade, arga, uppgivna, kritiska, klagande osv.

Vi kanske fokuserar enbart på vår partner, hur han mår, hur ska jag göra henne lycklig och leva livet genom den andras mående och vilja. Det är då vi skapar oro och stress i oss själva. Om vi tror att den andra ska göra oss lyckliga eller att vi måste skapa lycka för vår partner.

Om du känner att du ger mer än den andra, att du bara ger och ger utan att få något tillbaka. Eller du kanske räknar med allt ni gör och inte gör för varandra, som om ni skulle sköta en affär. Nu har jag gjort mitt, nu är det hans tur.

 

För att få fram dina övertygelser om relationer och hur man bör vara och bete sig i en, kan du börja med att skriva ner dina tankar om dina egna föräldrar som ett par. Hur såg deras relation ut, hur var de mot varandra, vad sa de om relationer? Allt detta speglas i dig och i din relation, för vi alla bär våra föräldrars föreställningar eller våra egna tankar om deras relation.

Sen kan du skriva ner allt du tycker är "fel" i er relation eller någon annans, och även hur du tycker din partner borde vara/borde inte vara. Allt detta speglar såklart dig själv, det som finns i dig men som du inte har tagit hand om ännu, accepterat och omfamnat.

Varje relation som vi har är en gåva som visar oss vart vi är i vår egen inre utveckling.

Börja uppskatta din relation, din partner och dina tidigare relationer (dina ex). För det du får i en relation, är det du ger dig själv (eller håller tillbaka från dig själv).

Ingen behöver förändras för vår skull, om du vill bli älskad som den du är, då är det dags även för dig att älska någon annan för det de är. Men som sagt, det börjar med dig!

 

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen.. Lyssna på vår Leva Livet pod på Itunes, Acast, Podbean, Soundcloud.

 

Visionboard & attraktionslagen

Visualisering har länge varit ett känt och effektivt verktyg inom idrottsvärlden. Visionboard är ett sätt att påminna sig själv om det som skapar välmående i oss. Den hjälper oss att hålla fokus. Det är en slags visuell affirmation. Det handlar inte om vad det är egentligen, utan hur det känns (vad det du vill ha får dig att känna). Känslan är viktigare än bilden. Mår du bra när du ser/tittar på en bild, då kan du använda dig av just den bilden. Men om du känner känslor av stress eller ångest mm för att du inte har det du vill ha, för att det är en för stor dröm för dig, för att du inte har det ännu, så använd inte denna bild. Det handlar alltså inte om föremålet av din dröm, utan hur vill du känna dig, hur vill du att det känns, hur vill du må.

Du kan göra din visionboard på en anslagstavla, stort papper, på datorn, i mobilen tex med appar eller i Powerpoint. Det kan vara bara bilder, bilder och ord eller bara ord (symboler).

Ta med allt som inspirerar och motiverar dig, inom alla livsområden om du så vill. Du kan också göra en visionboard för varje område i livet. Du kan göra en egen, en med familjen, med ditt team och vänner (vilket är skitkul, vi gjorde det på gemensamma resor!). Vad du fokuserar på expanderar. Att titta på nyheter och filmer med starka bilder är samma sak - dessa skapar känslor inom dig, fast kanske inte alltid känslor som känns bra. Så även med dina inre bilder. Så välj dina bilder med glädje och låt dig bli inspirerad! Meningen är att du ska titta och se på dina drömmar så ofta som möjligt för att återskapa känslor av välbehag så ofta det går. Så att känslan och tanken blir bekant med dig.

Delta i vår workshop för att lära dig mer om detta och attraktionslagen. Lyssna på Leva Livet podden på Itunes, Acast, Podbean och Soundcloud.

 

Att göra slut utifrån attraktionslagen

Följer du din inre vägledning, så behöver du aldrig "göra slut" med dina vänner. Låter du bli att lägga dig i, kommer de att avlägsna sig från ditt liv automatiskt. Känner du dig inte inspirerad att träffa din vän? Känner du dig slut och dränerad efter ni har träffats? Vill du helst göra något annat eller gå därifrån snarast? Träffar du de för att du tycker synd om de, eller att du måste, ni har ju varit vänner så länge. Svarar du "ja", har du inte varit ärlig och sann med dig själv eller den andra.

Tänk om någon av dina vänner är med dig pga att de tror att de ska eller känner skuld om de inte gör det. För mig låter detta hemskt. Hellre ett ärligt "nej" än en falsk "ja".

Jag älskar vetskapen att mina vänner träffar mig och jag de för att vi älskar varandras sällskap och att vi lyfter varandra.

Fokusera på vad du vill ha för vänner (egenskaper och vad du känner när du är med de, tänker på de) i stället för att fokusera på varför du inte orkar/vill träffa de.

Vänskap har inga regler om hur det borde vara och se ut. Vänskap är ett flow av glädje, samskapande, inspiration, närhet, respekt, öppenhet och kärlek, bortom tid och rum.

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen och hur du skapar sunda, givande och meningsfulla relationer. Besök vår hemsida effortlessliving.se.

Lyssna på vår Leva Livet-pod på Itunes, Soundcloud, Podbean och Acast eller på Youtube-kanalen Effortlessliving.

 

Mitt liv med attraktionslagen.

Flera år sen valde vi, Harnet och Jaana, att ta ansvar över hur vi kände, hur våra liv såg ut, vad vi skapade (i form av jobb, kollegor, familj, känslor, välmående, hälsa, pengar, glädje, resor mm) och vad vi upplevde. Vi bestämde på varsitt håll att det enda som är viktigt är att må bra. Det betydde att vi ville medvetet välja tankar som fick (får) oss att må bra, välja hur vi reagerar på saker och ting, sluta klaga, gnälla, sluta kritisera, döma och sluta vara offer för något eller någon. I detta ingick också att använda tid varje dag för återhämtning, reflektion, meditation och användandet av alla slags metoder och strategier för att höja energin i oss, lyfta oss i känsloskalan. Vi upptäckte snart att vi mådde bättre, reagerade mindre inför stressiga situationer, kunde vända något som kändes jobbigt till något givande, blev mer ärliga och sanna för oss själva och genom det gentemot andra (ärligt ja/nej), kände mindre skam, skuld eller ånger och kände oss friare inom oss själva oavsett situation eller upplevelse. En stor bonus var att vi nu kunde stötta andra runtomkring oss med större insikter och med glädje, utan att vår egen energi eller glädje drogs ner. Det bästa var att upptäcka att livet är enklare än vi tror och gör det till. Att det var lättare och mer ansträngningslöst att må bra än vi fattar. Denna insikt ville vi dela med andra och det var då vi skapade Effortlessliving, började hålla i workshops och spela in poddar.

 

Delta i någon av vår workshop och lär dig mer om hur ditt liv kan se ut när du lever mer medvetet och utifrån attraktionslagen.

 

Lyssna på vår Leva Livet pod på Itunes, Acast, Podbean, Soundcloud eller genom vår Youtube-kanal effortlessliving.

 

 

Lyckad semester – hur?

Precis som med alla situationer och tillfällen i livet, handlar det om hur och vad du tänker om din semester. Innan, under och efter den. Eller vad du tänker om dina tidigare semestrar. Viktigaste är också vad och hur du känner när du tänker på din semester. Inget annat har någon betydelse: var du är på din semester, vem du är med och hur de andra är och vad du upplever eller inte. Allt detta är utanför dig själv. Det som avgör hur din semester blir är din inre känsla om det. Utifrån attraktionslagen så åker du inte på semester för att bli och vara lycklig, glad. Du är glad och lycklig redan innan du tar semester och oavsett om du åker på semester eller inte. Bli medveten om dina övertygelser, bilder och fasta idéer om hur semestern borde se ut och hur alla (du medräknad) vara. Du kan göra förberedande energihöjning genom att skriva ner hur du vill känna dig på semestern och när du tänker på det. Om du känner någon negativ känsla så fokusera på vad som helst som får dig att må bra. Hitta i dina minnen resor som har varit bra och skriv ner känslor och detaljer från den.

Träna att bli medveten om vad du gillar, tycker om och vill göra/uppleva och uttrycka det på ett lättsamt sätt utan skuld eller försvar.

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen och hur du kan må ännu bättre i vad du än gör.

 

Lyssna på vår Leva Livet-pod på Itunes, Acast, Podbean, Soundcloud eller på vår Youtube-kanal effortlessliving.

 

Förstår du?

När vi är osäkra i oss själva, vad vi känner och hur vi tänker samt otrygga i våra val, behöver vi bekräftelse utifrån att vi är och har ”rätt” i att känna och tänka som vi gör. Detta sätt att vara finns i steg 3 och 4 i attraktionslagen. När vi är i steg 5 är det inte viktigt för oss att någon annan förstår oss, att vi måste övertyga och rättfärdiga våra tankar och känslor för någon annan utanför oss själva. Vi älskar, respekterar, accepterar och förstår oss själva, våra tankar och känslor. Vi bekräftar oss själva och vilar i trygghet i att det vi känner är ”rätt” för oss.

 

Behov av bekräftelse berättar för dig att du är i ”mindet” och inte i hjärtat, här och nu. När vi är närvarande med våra känslor, vet vi alltid vad som är rätt för oss i stunden, vilka val vi ska ta och att allt vi tänker och känner är ok. Vi är lyckliga och glada i oss själva utan att behöva ha någon annans samförstånd eller förståelse. I att behöva andras förståelse innehåller även offer-mentalitet och ”vi” som förstår varandra mot de som inte förstår. Bli medveten om ditt behov av bekräftelse och andras förståelse av dig, dina tankar och dina känslor. Använd meditation, uppskattning/tacksamhet och mindfulness i att ta dig till nuet och må bra i dig själv.

 

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen och hur du kan må ännu bättre i vad du än gör.

 

Lyssna på vår Leva Livet-pod på Itunes, Acast, Podbean, Soundcloud eller på vår Youtube-kanal effortlessliving.

Tankar om sex utifrån attraktionslagen.

Att ha en intim relation (fysisk närhet) är ett lika viktigt behov som att äta, hålla oss rena, att ha ett socialt nätverk eller att uttrycka oss. Precis som med allt annat så handlar det inte om sex utan vad vi tänker om det, vad vi tänker om oss själva och andra i samband med det, vad vi gör och varför vi gör det. Går du in i en intim relation för att du måste (annars tycker hen inte om dig), för att du tycker synd om den andra, för att ge en belöning eller använder du det som en straff för din partner och nekar er båda en intim stund tillsammans.

Kan och törs du uttrycka vad du vill, hur du vill ha det? Kan du ta initiativet till en intim stund? Kan du visa att du vill ha en intim stund med din partner?

Att älska med sin partner är ett av de bästa sätten att praktisera närvaro, att vara här och nu. Det är att njuta med alla sinnen utan att vara i huvudet, i tankarna där vi oftast kritiserar och dömer oss själva, situationen, den andre. Va sann med dig själv och den du är med genom att uttrycka hur du känner, vad du vill ha mm. Kan du inte vara sann med din partner i en intim relation på grund av rädsla, skam eller skuld, skapar du mer upplevelser där du känner rädsla, skam och skuld i alla sammanhang.

Ingen av oss är tankeläsare så säg hur du vill ha det och glöm dina tidigare erfarenheter. Det är bara NU som gäller.

Njut av din kropp och låt din älskade njuta av din. Njut av det fysiska samspelet, som är en slags fysisk kommunikation. Lek och ha roligt tillsammans. Det är ingen seriös business!

Delta i våra workshops och lär dig mer om kraften i våra tankar och hur du kan vara mer närvarande, här och nu, i ditt liv.

Lyssna på vår "Leva livet"-pod på Itunes, Acast, Podbean och Soundcloud.

Lyckligare vardag - samtal med en gäst: Fredrik Ankarsköld från Lyckopodden.

I dagens pod pratar vi om en lyckligare vardag tillsammans med en gäst Fredrik Ankarsköld från Lyckopodden.

Kan vi vara lyckliga och glada hela tiden, varje dag? Självklart om ni frågar oss. Det handlar ju alltid om en attityd, hur vi ser på saker och ting. Det handlar aldrig om vad som händer och vilka vi är med, dvs något utanför oss själva. Jag kan vara lycklig nu oavsett vad. När vi lever närvarande i nuet, har vi tillgång till vår inre styrka, lugn, lycka och glädje. Vi har fått träna och öva oss i att släppa fokus på tankar och känslor som vi tidigare har trott på och hållit kvar. Att leva närvarande betyder att vi slutat tro på begränsande tankar (tankar som får oss att bli stressade och oroliga), samt har vi en accepterande förhållningssätt gentemot tankar och känslor som uppstår. Allt är ok, men vi behöver inte fastna i något.

Barnen är lyckliga och glada helt naturligt och vi kan alltid hitta den platsen i oss själva och leva livet utifrån den känslan.

Sluta klaga, kritisera, döma och tro på övertygelser (jag är sån mm). Ifrågasätt dina tankar och övertygelser, är det sant? Meditera och skriv uppskattningsjournal (tacksamhetsjournal). Öva dig att se potentialen och möjligheterna i varje stund. Berätta mer om vad du tycker om än vad du inte gillar.

Delta i våra workshops där vi tar upp olika verktyg för att må bättre. Det gör även Fredrik och Viktor i Lyckopodden.se.

 

 

Varför nöja sig (med lite)?

Många av oss lever med en attityd att vi måste vara nöjda med det vi har och inte sträva efter mer, bättre, högre mm. Om vi vuxna, barn och idrottare levde med samma attityd skulle vi aldrig komma vidare i utvecklingen, varken på det privata plan eller mänskliga, kulturella plan. Vi är skapta att utvecklas och evolutionen sker tack vare drömmar och visioner och vår fokus på det. Vi sänker ribban för vi vill inte framstå som giriga och egoistiska. Vi håller oss tillbaka och låter oss inte skina och vara framgångsrika. Det finns två sätt att förhålla sig (eller hålla andra kvar): att nöja sig med det man får, eller att vara nöjd med det som är och vilja ha mer. Attraktionslagen grundar sig i att uppskatta det man haft och det vi har/är, samt fokusera på det vi vill ha, det vi tycker om och det vi brinner för, det vi inspireras av. Sluta aldrig drömma och ha visioner, sluta aldrig fokusera på det som du önskar dig. Med en attityd att "tänk om....jag reste snart till något varmt och exotiskt land", "tänk om....jag hade mer pengar än jag hann lägga ut", håller du dig öppen för mer utan att döma det du är i just nu, tvärtom du uppskattar det du har och samtidigt vill ha mer. När du önskar från en inre plats av glädje och inspiration och inte "neediness" (jag måste, jag behöver mm), håller du dig positiv och lycklig oavsett om du får det du vill ha eller inte. För det handlar inte om vad vi manifesterar (eller att vi manifesterar), det handlar om hur vi mår just nu, när vi tänker på vårt liv, oss själva, alla andra och världen. Att vara glad och lycklig just nu, utan anledning är det största manifestationen, skapelsen du kan skapa.

Fortsätt att dagdrömma, skapa visioner, prata om saker du vill göra, ha och åstadkomma.

Delta i vår workshop och lär dig mer hur dina drömmar blir verkliga och hur du slutar sabotera dessa.

Lyssna på vår Leva Livet-pod på Itunes, Acast, Podbean och Soundcloud.

Jag vill känna arbetsglädje!

Kommer du ihåg hur det kändes att börja jobba på arbetsplatsen du är på just nu? Eller någon tidigare arbetsplats? Om du följde din känsla/vägledning när du började på ditt jobb, så kände du förmodligen glädje, iver, inspiration, spännande förväntningar, kreativa idéer i överflöd, energi och positiv attityd. Har du känt dessa känslor en gång, kan du känna dessa igen. På samma arbetsplats. Att du tappat arbetsglädjen handlar om att ditt fokus är mer på de negativa aspekter av ditt jobb, än de positiva. Din tid och energi (tankeverksamhet) går åt att tänka på hur dåligt det är, hur dåligt du mår än på allt det goda som finns där, för det gör det om du bara vänder blicken. Var medveten om vad du tänker och säger om ditt jobb och dig själv i det, om dina arbetsuppgifter. Sluta klaga, gnälla och prata skit om ditt jobb, dina kollegor, din chef eller dig själv. Börja fokusera på det som är positivt, konstruktivt och roligt på ditt jobb, med dina arbetsuppgifter, med dina kollegor och chefen. För om du byter ditt jobb mitt i elände, kommer du att ta med dig själv och dina tankar, attityd till nästa jobb och du kommer att möta samma saker i en ny förpackning. Det finns alltid något att uppskatta, vara tacksam över just nu, i det du gör och är i. Alltid. Frågan är vill du må bra? Om ja, börja då bete dig enligt din önskan. Sluta tro att alla andra eller din arbetsplats måste förändras. Det börjar i dig.

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen. Lyssna på vår Leva Livet pod på Itunes, Acast, Soundcloud eller Podbean.

Gör du det av plikt eller glädje?

Vi alla har varit med om att göra något för att vi måste eller för att det förväntas av oss. Även fast det inte är uttalat. När vi gör saker med känsla av plikt, dränerar vi oss själva av energi, blir utmattade, trötta och tappar livsglädjen. Vi känner motstånd mot det vi tvingar oss själva att göra (inre konflikt). När vi gör något från en plats av glädje, genererar vi mer energi, känner lust och inspiration.

Det är bra om du hittar klarheten i dig själv och svarar ärligt: varför gör jag det här? Är det för att du är konflikträdd, vill att någon ska tycka om dig, att du är duktig, värdig mm? Är det för att du ska känna dig meningsfull, betydelsefull? Eller kanske tycker du synd om någon annan? Alla dessa ursäkter att göra något kommer att påverka dig och din energi på ett destruktivt sätt.

Lär dig säga ett ärligt ja/nej, när du är sann med dig själv, är du sann med andra.

Säg "ja" till det som gör dig glad, höjer dig, fyller dig med inspiration.

Du kan också testa att byta ut orden: "måste och borde" till "jag får, jag vill, jag ska, jag tycker om". Det är stor skillnad i energin när du säger: Jag måste gå till jobbet eller säga: Jag får gå till jobbet.

Du kan ändra din attityd och se på det du "måste, borde eller borde inte" göra med en känsla av uppskattning och tacksamhet. Eller sen gör du det inte, just nu.

 

Följ känslan inom dig innan du gör något, väljer något, säger ja eller nej.

Om du känner en stressfull känsla, går du emot dig själv och om du känner en lättnad, är du sann med dig själv.

Testa att ändra på hur du säger och vad du säger om något du borde göra.

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen och hur du skapar ditt liv som du vill ha det.

Lyssna på vår Leva Livet-podcast: Itunes, Acast, Podbean eller Soundcloud.

Behåll din energi med attraktionslagen

Du börjar din dag med 100 % power, energi, styrka, kapacitet, inre kraft, empowerment. Frågan är om du kan behålla detta under hela dagen eller ger du bort din energi? Delar du ut din energi genom att ta saker och ting personligt? Delar du ut det genom att fokusera på vad andra säger, vad de gör och inte gör, dvs vad du stör dig på? Ingen tar din energi, så kallade energitjuvar finns inte. Energin går ditt fokus går.

Vi kan behålla vår välmående, vår känsla av styrka och glädje oavsett vart vi är, vem vi är med och vad vi gör. Det finns mycket du kan göra för att stärka dig och hjälpa dig att behålla din kraft hela dagen.

Ett medvetet sätt att leva livet innehåller meditation, uppskattning som en del av din personlighet samt pre-paving (förbereda din dag) dvs att du bestämmer dig att må bra och fokusera på bara det som får dig att må bra under hela dagen. Oavsett vad. Börjar du fokusera på andra (på ett kritiskt, dömande, klagande sätt) eller tar åt dig vad de säger, har du skiftat ditt fokus från att må bra till något annat.

Tar du åt dig (personligt något) eller försöker att få andra att må bra (tar ansvar över hur de mår), tullar du på din energi och välmående.

Vill du leva livet och varje dag genom att reagera på allt som händer eller vill du möta allt genom en medveten intention att må bra i varje stund? För det går att leva så.

Om du är trött efter ett möte på jobbet eller privat, berättar det att du har fokuserat på något annat än ditt eget välmående.

Genom att behålla vår energi (fokus) är vi fortfarande pigga och energiska efter en heldag.

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen. Lyssna på Leva Livet-podden på Itunes, Acast, Podbean eller Soundcloud. Vi finns även på Youtube-kanalen effortlessliving.

 

Övningar i attraktionslagen - Min nya attityd

Du skapar ditt nya sätt att vara, se på livet och dig själv genom att ändra dina vanor, framför allt tankevanor, tankebanor och övertygelser. Det börjar med medvetenhet om vad du tänker, vad du säger och vad du gör. De viktigaste verktygen är meditation och uppskattning, som efter ett tag blir en naturlig del av dig och ditt liv, din vardag. Ett annat viktigt verktyg är att skriva. Det är ett tillräckligt långsamt sätt att uttrycka dina nya tankar och förändra ditt sätt att skapa ditt liv. Att skriva hjälper dig att fokusera samt bryta dina destruktiva tankemönster. Ha med dig alltid ett block och penna, ha det liggandes vid sängen så att du kan använda skrivandet när som helst. Detta är ett bra sätt att höja din energi och ditt välmående.

Skriv ner olika områden i ditt liv: relation, jobb, boende, resor, vänner mm och skriv ner hur det känns att ha det redan nu, som du vill ha det. Känslan är viktig i skapandet av ditt liv, din framtid. Du kan skriva meningar som börjar med: "Tänk om….", "Jag ser framemot att….", "Jag är glad över…".

Skriv ner tankar du tänker på något (de negativa) och sen skriver du en ny tanke som du vill tro på och som får dig att må bättre. Du kan också skriva efter en sådan mening: Vad gör det om 100 år?

Focuswheel är ett fantastiskt verktyg att höja dig själv i känsloskalan, i din energi. Det börjar med en negativ mening som du sen vänder till något du vill ha. Tex "Jag har det dåligt" till "Jag har det bra", som du skriver in i en cirkel på mitten av ett papper. Sen skriver du i 8 sektioner meningar som är sanna för dig och har med ämnet att göra.

På nätet finns det massa information om focuswheel (https://www.thevortex.me/wp-content/uploads/2012/12/focuswheel.pdf) du kan också komma på vår workshop för att lära dig mer om detta kraftfulla verktyg. Lyssna på Leva Livet-podden på Itunes, Acast, Podbean eller Soundcloud. Vi finns även på Youtube-kanalen effortlessliving.

 

 

Livets signaler, vad vill det säga dig?

Allt runtomkring oss berättar för oss hur vi mår, vad vi tror på, vad vi tänker och hur vi mår. Signalerna (reflektionen) kommer till oss genom andra människor, de vi möter oavsett om vi känner de eller inte.

Livet talar till oss genom saker som går sönder, som bilen, mobilen, kylen mm. Kroppen berättar oss också vad vi har gått och tänkt på, grubblat på, oroat oss för, varit arga på, varit besvikna på länge. Självklart berättar även drömmar hur vi mår och vad som pågår i oss. Men vi är ganska bra på att försumma kroppens signaler och glömma drömmarna, men signalerna vi får under dagen, i vår vardag går inte att ignorera, vi ser de och vi reagerar på de.

När vi förstår att dessa signaler är bara vägledning och information för oss om vart vi befinner oss (i oss själva). Om vi trivs och tycker om det, bra, då kan vi fortsätta att leva och tänka som vi gör. Men om vi klagar, kritiserar och är inte nöjda med det vi är och har, där vi befinner oss inom oss, är det dags att börja medvetet "läsa av" signaler vi får och byta ut våra tankar och övertygelser (vad vi tror på) till nya, till sådana som får oss att må bra.

Omgivningen, människor du möter berättar för dig hur det går för dig. Tro mig, den dagen du börjar tro på att alla du möter är trevliga, glada och omtänksamma så kommer livet att skicka till dig bara sådana människor (signaler). Tror du på att någon kan lura dig, att du inte kan lite på någon, ja, då är det ingen överraskning att du möter sådana människor, företag och situationer där du blir lurad och dina övertygelser förstärks (vilket skapar mer av det du ogillar).

Så granska dina signaler och vad är det du går och tänker på, tror på om alla områden i ditt liv: hälsa, kropp, relationer, vänner, partner, kärlek, jobb, kollegor, chef, livet, ålder, barn osv.

Delta i vår workshop och lär dig mer om just dina signaler och vad du kan göra åt det med hjälp av attraktionslagen. Lyssna på vår Leva Livet-pod på Itunes, Podbean, Soundcloud eller Acast.

Fyra grundstenar till ett bättre liv

beskriver fyra överenskommelser som grundar sig på toltekernas urgamla visdom och erbjuder en samling effektiva levnadsregler som snabbt kan förvandla vårt liv så att vi får uppleva frihet, verklig lycka och kärlek.

 

Dessa överenskommelserna avtalar du med dig själv:

 

Var sann i ditt tal

Prata och tala med integritet. Säg bara sånt som du menar. Undvik att använda orden för att förringa dig själv eller skvallra om andra. Använd orden med inriktning på sanning och kärlek.

 

Ta ingenting personligt

Ingenting som andra gör har med dig att göra. Vad andra säger och gör är en projicering av deras egen verklighet och deras drömmar. När du har slutat att reagera på andras åsikter och handlingar drabbas du inte av onödigt lidande.

 

Ta ingenting för givet

Våga ställa frågor och säg vad du egentligen vill. Kommunicera med andra så tydligt du kan för att undvika missförstånd. Att alltid utgå från att du inte vet innan du frågat kan förändra ditt liv fullständig.

 

Gör alltid ditt bästa

Ditt bästa skiftar från det ena ögonblicket till det andra. Det är inte alltid detsamma när du är sjuk som när du är frisk. Gör helt enkelt så gott du kan i alla situationer så slutar du med självkritik, självförakt och ånger.

 

"Don Miguel Ruiz bok är som en vägkarta till upplysning och frihet" Deepak Chopra.

 

Vi gillar boken. Den berörde oss när vi läste den. Slogs av budskapets enkelhet.

Fast som alla andra böcker gör den ingen skillnad alls om vi inte omsätter våra nya kunskaper i praktiken. Det är först när vi börjar tänka, känna och göra på nya sätt som det händer nya saker i livet.

 

Delta i vår workshop och lär dig mer hur du skapar ett bättre liv. Besök vår hemsida effortlessliving.se. Lyssna på vår Leva Livet pod på Itunes, Acast, Podbean eller Soundcloud.

 

Jag har sökt jobbet - jag har gjort mitt, sen då?

Oavsett om det handlar om att söka jobb, söka partner mm, vad ska jag göra under tiden, efter att jag har skickat in jobbansökan, gått med på dejtingsajt?

Ditt nästa steg är allt du gör när du är inspirerad och det känns bra. Om du gör något utifrån ett måste eller borde (när det känns mindre bra), kan du lägga av det, då du gör det med ett visst motstånd. När du släpper det du vill ha (needyness är motstånd) och fokuserar på något som får dig att må bra, kommer det att hända saker.

Var är du i känsloskalan när du tänker på det du vill ha (jobb, partner, hus, vikt mm) berättar om du är i motstånd eller tillåtande för det du önskar. Släpp även taget om "formen", att det måste vara en viss tjänst, ett visst företag, att din partner ska komma till dig på ett speciellt sätt. Om du inte kan tänka eller prata om det du vill ha utan att det skapar oro och andra olustiga känslor i dig, vänd ditt fokus till vad som helst som känns bättre.

Otålighet, oro, stress berättar för dig hur långt ifrån det du önskar dig är ifrån dig. Din uppgift är att göra allt som skänker dig glädje, inspiration, välmående, lugn, balans, harmoni det vill säga, fokusera på allt som får dig att må bra.

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen. Lyssna på vår Leva Livet-pod på Itunes, Acast, Podbean eller Soundcloud.

Du hittar känsloskalan på vår hemsida under "inspiration".

 

Skjuta upp saker – procrastination.

Att skjuta upp saker till någon annan dag är vanligt. Bara vi inte gör det till något negativt eller till ett problem. När vi skjuter upp saker straffar vi oss själva med dåligt samvete, skuld, stress, depression och frustration. Vi skjuter upp saker av olika anledningar: vi kanske har för mycket att göra och har svårt att säga nej, vi är rädda för att lyckas, vi är rädda att misslyckas osv.

Första steget är att sluta prata om det, som ett problem, fenomen, beteende. Då slutar vi fokusera på det. Sluta ge dig själv eller någon annan en etikett (oavsett vad det handlar om). Ge dig själv mer acceptans och förståelse, till exempel genom meditation och EFT (emotional freedom techniques). Du kan testa att visualisera och känna hur det är när du har gjort det du vill ha gjort.

Viktigaste är att du följer din känsla. Du kanske inte är inspirerad att göra det just nu, utan drivs av måsten eller borde, vad skulle andra säga om du inte gör det, dvs motivatorn finns utanför dig själv. Odla även tillit till att om du vill göra det just nu, så kommer du att göra det när ”andan faller in”, när du känner för det.

Kom ihåg, det är inget att kämpa emot, jobba bort, undvika, jobba hårt med eller övervinna. Alla dessa metoder är motstånd till det som är. Genom att öva dig att vara här och nu blir varje tillfälle till en ny och specifik just då och du lär dig ta beslut utifrån varje separat stund, utan att du tänker på hur det har varit eller hur det kanske kommer att bli.

 

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen och hur du kan må ännu bättre i vad du än gör..

Lyssna på vår Leva Livet-pod på Itunes, Acast, Podbean, Soundcloud eller på vår Youtube-kanal effortlessliving.

 

 

Vad tror du på i ditt liv?

Vad har du för övertygelser och bestämda tankar om dig själv, om andra, om världen och allt runtomkring dig?

Dessa övertygelser och tankar vi tror på stenhårt kan bli till en slags hinder för det goda och roliga att komma in i våra liv. Vi är blinda för våra egna övertygelser och kan höra och bli medveten om dessa genom våra vänner eller familj, genom våra känslor (vad blir vi upprörda över) eller genom att medvetet lyssna på oss själva när vi tänker och pratar ocensurerad.

Vi tror väldigt mycket om oss själva, om våra egenskaper (hur vi är), om vår hälsa och kropp och vad vi kan och inte kan. Samma sak när det gäller andra människor, vår partner, våra barn och föräldrar, vår chef och kollegor, vänner och de som vi inte känner.

Du kan se om du har hindrande (sk negativa) övertygelser och tankar genom att observera vad du har i bankkontot (din ekonomi), hur frisk du är, hur dina relationer ser ut, hur du har det på jobbet mm. Om du är nöjd med vad du ser och lever i, grattis, du har förmodligen endast positiva övertygelser. Om du inte är nöjd med något av områden i ditt liv eller dig själv, då är det dags att bli uppmärksam över de övertygelser som blockerar det goda att strömma in i ditt liv (en förändring att hända). Det spelar ingen roll vad du säger högt, om du inte i slutändan tror på det.

 

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen och hur du kan skapa något ännu bättre än vad du redan har idag.

Besök vår hemsida effortlessliving.se.

Lyssna på vår Leva Livet-pod på Itunes, Acast, Podbean, Soundcloud eller på vår Youtube-kanal effortlessliving.

 

Ett glas vin är väl inte så farligt?

Vad behöver du för att vara lycklig? För att vara glad? För att vara avslappnad och dig själv? För att vara social? Är du beroende av något utanför dig själv för att må bra? Ett glas vin/öl, sötsaker/mat, snus/cigaretter, att shoppa, att spela, att jobba hela tiden, att sätta din partner/barn/föräldrar i första hand, att gå på kurser eller resa?

Eller behöver du något för att få energi (kaffe, godis, prata med någon som inspirerar dig, musik mm). Tror du att du behöver ha något/någon för att du ska fixa ditt mående?

Ditt välmående är inte villkorligt och har inget med något/någon utanför dig själv att göra. Det har inget att göra med vad du äter, dricker, gör, vem du är med, vart du bor, vad du jobbar med eller vad du tjänar. Utan dina tankar mår du redan bra, det är vårt naturliga tillstånd, tills vi börjar tro på olika saker, tro på att vi behöver ha något, vara något för att vara lyckliga.

Vi utmanar dig att bli medveten om vad du gör, varför du gör det och möta dina övertygelser och behov med kärlek och nyfikenhet. Meditation är den bästa tekniken att möta dina övertygelser/beroenden. Det finns inget rätt eller fel i det du gör, frågan är bara hur mår du just nu och hur vill du må. Är du nöjd med hur ditt liv ser ut idag? Gör det du gör i medvetenhet, närvarande och utifrån en känsla av välmående.

 

Delta i vår workshop för att lära dig mer om attraktionslagen för att skapa något ännu bättre än vad du redan har idag.

 

Lyssna på vår Leva Livet-pod på Itunes, Acast, Podbean, Soundcloud eller på vår Youtube-kanal effortlessliving..

 

Hur ska jag tänka här?

Frågar en av våra lyssnare, som undrar ”hur jag ska ta bort människor i mitt liv som dränerar mig på energi. Känns som om jag kan bli ganska ensam kvar eller väldigt själv på fikat på mitt dagliga jobb.

Och jag är beroende av mina ”vänner” som jag kanske i normala fall skulle välja bort för att de dränerar mig. Hur ska jag tänka här? Just nu är jag i behov av dem?”

 

Låter som att det finns många övertygelser (sk negativa, hindrande tankar) om att umgås med andra, vänner och om rädslor vad som kan hända om du är dig själv och när DU väljer vem du vill vara med. I ett av våra podcasts har vi pratat om att ingen kan dra ner vår energi. Det som dränerar oss är våra egna tankar och vår fokus på andra människor och våra tankar om de.

Vi väljer vilka vi umgås med (vänner) och vilka tankar vi har om de vi möter. Sluta ta ansvar över hur andra känner och tänker. Ditt ansvar är att ta hand om vad du tänker och hur du känner. Så länge du har fokus i andra (hur de är, vad de gör och säger, vad de inte gör osv), så länge lägger vi energi i något som inte gynnar oss och vi känner oss helt slut och utan glädje.

Har du behov av något, så har du lagt din lycka och framgång i någon utanför dig själv, när det i själva verket är i dina händer (tankar). Behov är en stark övertygelse (bottnar i rädsla av något slag) som du kan släppa taget av för att slippa skapa återigen liknande upplevelser.

Fortsätt att skicka in frågor och funderingar som vi tar upp på vår Leva Livet podcast. Vi svarar alltid utifrån vår erfarenhet om attraktionslagen. Deltar du i workshopen så får du ett ännu mer individuellt och fördjupat svar samt övningar. Du lär dig också mer om attraktionslagen för att skapa något ännu bättre än vad du redan har idag.

 

Lyssna på vår Leva Livet-pod på Itunes, Acast, Podbean, Soundcloud eller på vår Youtube-kanal effortlessliving.

 

 

Följ magkänslan - alltid!

Magkänsla, lita på den 100 %!

I en tidigare pod har vi pratat om hur vi kan lära oss att lyssna på magkänslan, hur ”låter” den. Nu vill vi gå vidare till att ha ett 100 % tillit till det du känner. Det finns många som vet hur den känns men ändå kör över den med logik, analyser och resonemang, argument eller bortförklaringar, ursäkter och skuldkänslor. Vi tror att vi alltid måste förklara varför vi gör eller inte gör något, varför vi gör våra val eller tar våra beslut. Det är som vi måste rättfärdiga allt vi gör. När du börjar följa din inre vägledning till hundra, vilar du i tillit och i att inget behöver förklaras eller rättfärdigas på något sätt.

 

Så länge vi tror på rättvisa/orättvisa, bra/dåligt, gott/ont osv, så länge skapar vi listor över fördelar och nackdelar för våra handlanden och slutar följa/tro på magkänslan. Du har säkert upplevt någon gång (eller många gånger) en situation där du vet efteråt att du ”borde” ha följt din magkänsla. Istället för att döma eller kritisera dig själv efteråt, uppskatta att du överhuvudtaget kände en vägledning och konstatera lugnt att nästa gång jag kanske väljer att tro på känslan och följa den.

 

Vi kommer att ha sådana situationer flera gånger dagligen, resten av våra liv. När vill du börja må bra, vara nöjd, lycklig, leva i överflöd, jobba med det du älskar, ha en underbar och givande relation? Det goda kommer till dig i överflöd när du bestämmer dig att lita på livet, din magkänsla helt och hållet. Med andra ord leva i nuet.

 

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen och stärk din magkänsla.

 

Du kan även lyssna på Leva Livet podden på Itunes, Acast, Soundcloud eller på Youtube-kanalen Effortlessliving.

Det fomms omga ,osstag

Tror du på att det finns nåt som heter misstag? Vilka känslor är kopplade till detta ord/begrepp? Rädsla, oro, besvikelse, frustration, hopplöshet, uppgivenhet mm? Vi rekommenderar att byta ordet till något som klingar mer positivt i dig, dvs väcker mer positiva känslor i dig, som tex upplevelse, erfarenhet, ha testat eller forskat i något. Alla vägar leder framåt, oavsett vad vi kallar det för. Resan kan bara bli roligare och mer behaglig om vi inte blev nedtyngda av ”misstag” och av känslor som det för med sig. Så länge vi tror på det, så håller vi oss tillbaka, slutar försöka och törs inte leva livet fullt ut. Det är som barn som slutar lära sig att gå eller cykla, efter de har ramlat några gånger och gjort samma ”misstag” och gjort illa sig. I detta ingår även att döma och kritisera det vi gjort som om det fanns rätt eller fel. Det bara är så. Det blev som det blev. Det finns inget att ångra, bara se framåt. När vi ser på våra ”misslyckanden” så tenderar vi att se bakåt i tiden, det som varit och det som är. Istället uppmuntrar vi att blicka framåt, se, prata och drömma om något vi vill ha och önskar oss. För om ditt fokus ligger på misslyckanden, de gjorde eller på rädslan att begå misstag, kommer det att vara och bli vår verklighet. Vilken verklighet vill du skapa?

 

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen och lär dig hur du höjer din energi.

 

Du kan även lyssna på Leva Livet podden på Itunes, Acast, Podbean, Soundcloud eller på Youtube-kanalen Effortlessliving.